Sestavine:
- špageti (4 osebe)
-prekajena slanina
-parmezan
-4 jajca (eno na osebo)
-sol, poper
Špageta samo kuhat v osoljen krop. Slanino narežemo na trakce ali kockice ter jih popečemo v večji ponvi (večja zato, da kasneje v njej lahko mešamo špagete z omako). Ker je slanina sama po sebi že mastna, jo popečem brez olja, po želji lahko dodate olivno olje.
Slanino zapečemo do hrustljavosti, nato jo zalijem z čisto malo mleka, ter dodam za dve pesti ribanega svežega parmezana, poper in po potrebi še sol. Dodamo dve žlici sladke smetane ali smetane za kuhanje in kuhane špagete. Na špagete ubijemo jajca, ter začnemo mešati špagete, da jajce zakrkne.
Če so komu špageti presuhi lahko doda še smetano, vendar je treba poudariti, da original carbonara ne vsebuje smetane... jaz je dodam čisto malo, da se jajca lepše vežejo, kajti moji domači niso ljubitelji zakrknjene jajčke na špagetih. Smetana pa lepo veže omako.
No comments:
Post a Comment