Sestavine:
250g suhe čičerike (iz te nastane 500g
kuhane... lahko tudi 500g čičerike iz konzerve)
300g temne čokolade
4 jajca
pol žličke pecilnega praška
pol žličke soli
150g sladkorja
Čičeriko lahko vzamemo suho ali mokro.
Za recept končna količina mora biti 500g. Čičeriko suho namočimo (najboljše
preko noči), nato pa kuhamo uro do dve, vendar pazimo da se nam ne razkuha. Ko
je kuhana jo odcedimo in stresemo na kuhinjsko krpo, da se scedi in ohladi.
Čokolado stopimo nad soparo.
Čičeriko stresemo v multipraktik, dodamo
jajca, sol in pecilni prašek. Dobro zmeljemo. Dodamo stopljeno čokolado,
sladkor in še ekrat zmeljemo, da dobimo precej gladko in tekočo maso.
Klasičen pekač malce namažemo z oljem,
vlijemo testo in pečemo pri 180 stopinjah približno 30 minut.
Ponudimo lahko toplo ali hladno, s
sladoledom, sadjem... ali jemo natur pur :) Dober tek!
No comments:
Post a Comment