Sestavine:
3 navadni jogurti
0,5l smetane za stepanje
1 vrečka želatine v lističih
sok 1 limone
70 g sladkorja v prahu
gozdni sadeži, jagode, borovnice... drobno sadje po lastnem
okusu
Želatino namočimo v hladni vodi. Sok ožamemo in ga segrejemo na
rahlem ognju. Dodamo mu mehko želatino in jo stopimo v soku ter ohladimo.
Smetano stepemo (lahko dodamo še kremfix, ni pa nujno, ker trdoto daje
želatina), ter zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami, da dobimo gladko maso.
Pripravimo kozarce oz. posodice v katerih bomo postregli sladico, ter jih
oplaknemo z mrzlo vodo. Ta čas sadje v kolikor se poslužimo zamrznjenega z malo
sladkorja in vode stopimo na kuhalni plošči, če bomo uporabili sveže sadje pa
ga lahko samo očistimo ali delno spasiramo.
V kozarce vlivamo izmenične plasti kreme in sadja, po želji
lahko dodate še biskvit ali kakšne druge kekse. Okrasimo in pustimo v
hladilniku vsaj 2 uri, da se strdi.
Dober tek!
No comments:
Post a Comment