Monday, April 25, 2016

Jogurtova Panna Cota z gozdnimi sadeži


Sestavine:

3 navadni jogurti

0,5l smetane za stepanje

1 vrečka želatine v lističih

sok 1 limone

70 g sladkorja v prahu

gozdni sadeži, jagode, borovnice... drobno sadje po lastnem okusu

Želatino namočimo v hladni vodi. Sok ožamemo in ga segrejemo na rahlem ognju. Dodamo mu mehko želatino in jo stopimo v soku ter ohladimo. Smetano stepemo (lahko dodamo še kremfix, ni pa nujno, ker trdoto daje želatina), ter zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami, da dobimo gladko maso. Pripravimo kozarce oz. posodice v katerih bomo postregli sladico, ter jih oplaknemo z mrzlo vodo. Ta čas sadje v kolikor se poslužimo zamrznjenega z malo sladkorja in vode stopimo na kuhalni plošči, če bomo uporabili sveže sadje pa ga lahko samo očistimo ali delno spasiramo.

V kozarce vlivamo izmenične plasti kreme in sadja, po želji lahko dodate še biskvit ali kakšne druge kekse. Okrasimo in pustimo v hladilniku vsaj 2 uri, da se strdi.



Dober tek!

No comments:

Post a Comment