Monday, April 25, 2016

Mlečna krompirjeva juha z ajdovo kašo

Sestavine:
4 srednje veliki krompirji
3 lovorjevi listi
3 vejice svežega timijana (lahko tudi ščep posušenega)
Ščepec majorana
2 stroka česna
poper, sol


Za zakuho v nekaj mlačne vode razmešamo kislo smetano, da izginejo vse grudice.
Krompir olupimo in kuhamo v litru vode in pol litra zelenjavne jušne osnove. Že med kuhanjem krompirja dodamo timijan, majoran, lovor, česen in poper, ter solimo. Kuhamo dokler ji krompir čisto skuhan, nato dodamo podmet in ponovno zavremo.

V tem času skuhamo ajdovo kašo, ki jo poljubno dodamo v samo juho. Namesto ajdove kaše v juho prijajo tudi hrenovke. Če se odločimo za hrenovke, jih zadnji dve minuti kuhanja dodamo narezane na kolobarčke.


Dober tek!

No comments:

Post a Comment