Sestavine:
Za biskvit:
- 5 jajc
- 5 žlic moke
- 1 žlička vanili sladkorja
- noževa konica pecilnega praška
- 2 žlici kakava
- 5 žlic sladkorja
Za kremo:
- 250 ml smetane za stepanje
- 1 kremfix
- 2 žlici medu
- 1 vanili sladkor
Jajca ločimo in stepemo beljake v trd sneg. Rumenjake in sladkor penasto stepemo in dodamo moko, kakav, pecilni in vanili. Dodamo še 3 velike žlice stepenih beljakov in mešamo naprej. Dodamo še preostanek beljakovega snega, ki ga umešamo previdno z metlico.
Maso vlijemo na pekač obložen s peki papirjem. Velikost pekača prilagoditi želji debeline biskvita... za največji pekač. ki zavzame celotno pečico bomo dobili fin tanek biskvit najbolj podoben originalu... če vzamemo manjšega dobimo debelejši biskvit, ki ga lahko tudi prerežemo na pol po višini. Sama sem za prvič uporabili srednje velik in dobila približno 10 mm debeline, naslednjič bom uporabila največjega.
Pečemo pri 180 stopinjah 10-12 minut... odvisno od debeline biskvita.
V času pečenja stepemo smetano s kremfiksom, dodamo med in vanili sladkor. Ko je biskvit pečen ga prerežemo po dolgem na dva dela. Ko je ohlajen, premažemo eno polovico s kremo ter pokrijemo z drugo polovičko. Damo hladit za 3-4 ure in postrežemo narezano na podolgovate rezine, ki so podobne originalu.
Dober tek :)
No comments:
Post a Comment