Monday, April 25, 2016

Domači njoki iz ostankov pire krompirja

Sestavine:
- pire krompir
- 1 jajce
- ostra moka (količina po občutku glede na količino pireja)

Pire krompir je priloga, ki nam dostikrat ostane, a je je škoda zavreči. K pire krompirju dodamo jajce in za skodelico moke. Moke dodajamo sproti toliko, da jo zamesimo v testo v voljno testo. Oblikujemo za malo debelejši prst debele klobasice in jih poševno narežemo na približno centimeter široke njoke. Njoke skuhamo v kropu, dokler ne priplavajo na površje - navadno potrebujejo le 3-4 minute. Bodimo pozorni, pazimo pa da se ne razkuhajo.

Navadno njokov po obilnem kosilu s pire krompirjem ne jemo, zato jih razporedimo na pomokano rezalno desko tako, da se ne dotikajo in jih zamrznemo. Ko jih rabimo, jih kar zamrznjene vržemo v krop, kuhani so, ko priplavajo na gladino.


No comments:

Post a Comment