Sestavine:
- pire krompir
- 1 jajce
- ostra moka (količina po občutku glede
na količino pireja)
Pire krompir je priloga, ki nam
dostikrat ostane, a je je škoda zavreči. K pire krompirju dodamo jajce in za
skodelico moke. Moke dodajamo sproti toliko, da jo zamesimo v testo v voljno
testo. Oblikujemo za malo debelejši prst debele klobasice in jih poševno
narežemo na približno centimeter široke njoke. Njoke skuhamo v kropu, dokler ne
priplavajo na površje - navadno potrebujejo le 3-4 minute. Bodimo pozorni,
pazimo pa da se ne razkuhajo.
Navadno njokov po obilnem kosilu s pire
krompirjem ne jemo, zato jih razporedimo na pomokano rezalno desko tako, da se
ne dotikajo in jih zamrznemo. Ko jih rabimo, jih kar zamrznjene vržemo v krop,
kuhani so, ko priplavajo na gladino.
No comments:
Post a Comment