Monday, April 25, 2016

Ajdova zlevanka z bučnim oljem in ocvirki

Sestavine:
- 3 jajca
- 2 lončka ajdove moke (lahko tudi pirino če vam je ljubša)
- 2 lončka mleka (jaz uporabim včasih tudi jogurt)
- 1 žlička soli
- bučno olje za premaz pekača in pokapanje zlevanko (naj bo 100%)
- pest finih ocvirkov ( če so preveliki jih nasekljamo na fine koščke)
- opcionalno pest praženih bučnih semen


Priprava je enostavna, kot pri vseh zlevankah.... vse sestavine zmešamo v gladko maso in jo vlijemo v pekač (okrogel lahko tudi kvadratast), ki ga s čopičem premažemo z bučnim oljem (ne varčujemo z premazom, ker se vpije). Sama v maso včasih vmešam tudi mleta semena, za dekoracijo pa cela semena posipam po površju zlevanke, tako kot tudi ocvirke .
Zlevanko pečemo pri 220 stopinjah 15-20 minut (prebodemo z zobotrebcem, da preverimo ali je pečena).
Ko je pečena, jo lahko po želji še pokapate z bučnim oljem.... odlično!
Dober tek!


No comments:

Post a Comment