Sestavine:
- 3 jajca
- 2 lončka ajdove moke (lahko tudi
pirino če vam je ljubša)
- 2 lončka mleka (jaz uporabim včasih
tudi jogurt)
- 1 žlička soli
- bučno olje za premaz pekača in
pokapanje zlevanko (naj bo 100%)
- pest finih ocvirkov ( če so preveliki
jih nasekljamo na fine koščke)
- opcionalno pest praženih bučnih semen
Priprava je enostavna, kot pri vseh
zlevankah.... vse sestavine zmešamo v gladko maso in jo vlijemo v pekač
(okrogel lahko tudi kvadratast), ki ga s čopičem premažemo z bučnim oljem (ne
varčujemo z premazom, ker se vpije). Sama v maso včasih vmešam tudi mleta
semena, za dekoracijo pa cela semena posipam po površju zlevanke, tako kot tudi
ocvirke .
Zlevanko pečemo pri 220 stopinjah 15-20
minut (prebodemo z zobotrebcem, da preverimo ali je pečena).
Ko je pečena, jo lahko po želji še
pokapate z bučnim oljem.... odlično!
Dober tek!
No comments:
Post a Comment