Sestavine za 2 osebi:
- 1 jajce
- 100 g moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1 ščepec soli
- 1 dcl mleka
- 0,5 dcl vode
- maslo za mazanje ponve
- javorjev sirup
Jajce ubijemo in ločimo rumenjak od beljaka. Iz beljaka in ščepca soli naredimo sneg.
Rumenjak zmešamo, dodamo mleko in vodo ter premešamo. Moki dodamo pecilni prašek in oboje dobro umešamo z rumenjakom, mlekom in vodo. Na koncu v maso nežno umešamo še sneg.
Ponev dobro segrejemo in stopimo malo masla. Z veliko žlico oblikujemo male palačinke. Palačinke se bodo dvignile šele potem, ko jih obrnemo v ponvi na drugo stran. Pred vsako novo rundo palačink na ponvi segrejemo malo masla.
Palačinke zložimo eno na drugo ali po krožniku ter prelijemo z javorjevim sirupom in dodamo sveže jagode. Uporabimo lahko tudi borovnice, banane ali drugo sadje po želji, prav tako lahko namesto javorjevega sirupa uporabimo tudi druge prelive ali čokolado po želji.